Informații utile

 Ce înseamnă abrevierea SUP?

Care ar fi secretul popularității Stand Up Paddling?

CUM ALEGI O PLACĂ GONFLABILĂ (SUP)?

Alegerea unei forme al plăcii SUP.

 Ce înseamnă abrevierea SUP?

Ce înseamnă abrevierea SUP? Traducerea în limba română a acestui sport ar fi „vâslitul din picioare“. Dar pentru că nu orice traducere este neapărat cea mai bună traducere, ar fi correct să utilizăm varianta din limba engleză ”Stand Up Paddle”. Utilizatorul (raiderul) plăcii din picioare vâslește lunecând pe apă.

Proviniența acestui sport a fost inspirat din tradiţia locuitorilor din Hawaii. În anii 1950, pe plajele din Waikiki, care erau faimoase pentru valurile lor puternice, pentru care au venit mulți surferi și turiști profesioniști care învățau doar să navigheze. 

Firește, toți doreau să meargă acasă, nu numai cu amintiri de vacanță, dar, de asemenea, dorința de a avea fotografii memorabile de înaltă calitate. Atunci localnicii utilizând longboardurile (placi mari, stramosii de surf moderne), stăteau pe ele vâslind cu vâsle de la canoe și lunecând în depărtare de țărm, pentru a face fotografii frumoase turiștilor. Deci, neintenționat, dar băieții de pe plaja locală din Hawaii au venit cu un nou stil de surfing - cu un longboard și o paletă de canoe, care de mult timp era cunoscută sub numele de "beach boy surfing" - literal "surfing guys from the beach".

Care ar fi secretul popularității Stand Up Paddling?

Nu există nici un secret! Stand-Up-Paddling, ca și un tip de sport și ca recreere pe apă, este simplu și relativ ieftin. Este necesară numai o oră, în scopul de a stăpâni o poziție echilibrată și încrezătoare pe placă și mânuirea corectă a padelei, este mult mai ușor și mai rapid de utilizat decât zmeul(kite-ul) sau windsurfingul. Recreerea pe apă în picioare pe placă este fi disponibilă pentru orice suprafață de apă, și nu contează dacă există valuri sau nu, aveți 50 cm de apă adâncime sau 10 m sub tine. Pe placa gonflabilă SUP vă veți bucura de plimbare pe orice suprafață de apă. Echipamentul pentru SUP, în comparație cu echipamentul pentru windsurfing și kite, semnificativ este mai ieftin.

Stand-Up-Paddling este foarte eficient ca o modalitate de a-și dezvolta și menține forma fizică. Canotajul în picioare pe bord, implică mușchii de la picioare si solduri, umeri si spate, abdominali și de la mâni.

CUM ALEGI O PLACĂ GONFLABILĂ (SUP)?

Când deja ați luat decizia de-a achiziționați o placă gonflabilă (SUP), imediat ați  început să navigați prin site-urile de pe Internet. Imediat ce vați informat putin, începeți să fiți nedumeriți ușor: cum poate costa unul și același produs de exemplu de la 5000 lei la  20000 de mii de lei? În plus, trebuie să decideți, ce tine de forma și dimensiunile plăcii SUP, capacitatea de încărcare, să alegeți padela și accesoriile. În magazinul nostru puteți găsi diferite tipuri de plăci (peste 50), 40 de tipuri de vâsle(padele) și multe accesorii. Venind în ajutorul Dvs. ce tine de alegerea corectă a SUP-ului, noi am și intervenit cu câtevă explicații. Evaluarea se bazează pe gama produselor pentru an. 2018 disponibilă în magazinul nostru și experților internaționali.

1. Alegerea unei forme al plăcii SUP.

Forma și tipul trebuie ales în funcție de stilul de utilizare. Datorită disponibilității sale de utilizare în masă, versatilitatea și simplitatea, SUP-urilor a devenit cel mai popular tip de recreere astăzi din lume. Cei mai mulți oameni doresc și caută posibilități doar să utilizeze plăcile SUP pe râu, lac sau pe mare atunci cînd apa este calmă, admirând prin vedere împrejurimile pitorești precumi să facă și plajă. Fără extreme!!! 

Prin urmare, cel mai comun stil de navigare este simpla plimbare pe apă. Pentru aceste scopuri, aveți nevoie de o placă SUP, mare, lată și stabilă, numită – pentru călătorii simple (RIDE). Dimensiunile plăcii variază de la 10'6 până la 12'6(inch) sau de la 320 cm până la 380 cm . Grosimea este de 10-15 cm, lățimea - de la 80 cm. și forma este ovală.  Plăcile pentru călătorii (Ride), de regulă, au 3 aripioare: două mici laterale și unul mijlociu mare, de obicei detașabile. Capacitatea de încărcare a plăcilor pentru călătorii împreună cu Riderul(utilizatorul) începe de la 80 kg și mai mulrt aprox. până la 120 kg. Pe le pot urca una sau două persoane. 

În special aceste plăci și padele necesită și merită să fie achiziționate de persoanele mai grele în masă, a căror greutate depășește 100 kg. Plăcile SUP pentru plimbări există practic în toate gamele și tipurile. Evaluarea  și selectare ar trebui să fie efectuată prin aparența  exterioară. 

Plăcile SUP de clasa Premium sunt impecabile, perfecte, frumoase, plăcute la atingere, toate linile sunt perfecte, mânerele pentru transportare sunt moi  și comode. Aripioarele estetic frumoase, transparente, stiluri  fine, rucsacurile utile și stilate.